Choir of Magdalen College
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Britse koormuziek

Op de cd Peace I leave with you van het wereldberoemde Choir of Magdalen College ervaar je de tijdloze harmonie van Engelse meesters zoals Tallis en Purcell naast hedendaagse composities. Beantwoord de prijsvraag en maak kans op een exemplaar van deze prachtige cd! 

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

Harmonie en vrede

In Engeland gaan steeds minder mensen naar de kerk – behalve als het diensten betreft die bekendstaan als Choral Evensong. In Oxford worden die ‘s avonds verzorgd door tal van jongenskoren die al eeuwen aan de verschillende universiteitscolleges zijn verbonden. Op de nieuwe cd ‘Peace I leave with you’ is prachtig hoorbaar waarom die muzikale avonddiensten meer en meer bezoekers – op zoek naar harmonie en vrede - aanspreken! 

The Choir of Magdalen College

Met de bouw van de kapel van het fameuze Magdalen College werd in 1474 begonnen. Nu, meer dan vijf eeuwen later, geldt The Choir of Magdalen College nog steeds als een van de beste jongenskoren van het land. Hun Evensong-diensten zijn vermaard. Deze cd maakt duidelijk waarom: tijdloze koormuziek van grote Engelse meesters als Tallis, Gibbons en Purcell wordt prachtig aangevuld met onbekende en nieuwe koormuziek die niet minder fascineert en betovert dan de traditionele koorwerken. Luister maar eens naar de prachtige Evening Prayer van de hedendaagse Britse componiste Joanna Marsh. Net als Marsh laat ook Piers Connor Kennedy zich hoorbaar inspireren door de muziek van zijn voorgangers, in dit geval Thomas Tallis, de 16e-eeuwse grootmeester. Kortom: deze cd combineert traditie en vernieuwing op een manier die iedere liefhebber van Engelse koormuziek zal aanspreken! 

Mark Williams

Onder leiding van de Engelse koordirigent, klavecinist en organist Mark Williams maakt het Koor van het Magdalen College een nieuwe bloei door. Hij is daarnaast artistiek leider van het William Byrd Festival in Portland. Williams staat bekend als een avontuurlijke dirigent en musicus, die graag samenwerkt met hedendaagse componisten, maar ook met popmusici en crossover-artiesten. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

 In welk jaar werd het Choir of Magdalen College opgericht?

De prijsvraag loopt t/m woensdag 8 mei 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading